The development of the romanian education system through funding policies and european funds - Tușa, Enache (International Journal of Legal and Social Order, 2023)
Trăim în era informației, în care oamenii au acces la informații într-un mod care era pur și simplu imposibil în trecut. În această eră totul se mișcă și se schimbă, iar nevoia de readaptare apare constant. Proiectarea dezvoltării umane se bazează pe educație și cultură, vizând incluziunea socială, împlinirea spirituală, morală și materială a absolvenților. Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, educația este într-o continuă transformare după modelele și criteriile impuse de Uniune, iar instituțiile noastre de învățământ încearcă să țină pasul cu tot ceea ce reprezintă norma europeană. În această lucrare vom aborda importanța proiectelor finanțate din fonduri europene care vizează integrarea sistemului de învățământ în modelul Uniunii Europene. De asemenea, vom prezenta drumul pe care l-a avut educația în România de la aderarea la Uniune în 2007, dar și rolul programelor de tip Erasmus în evoluția și adaptarea educației la cerințele europene. Articolul este structurat în trei părți. Prima parte analizează trăsăturile contextului european, domeniile de activitate ale Uniunii Europene, situația României față de cele mai importante probleme semnalate de Comisia Europeană, dar și politicile educaționale la nivelul Uniunii. Partea a doua descrie în prima parte abordări ale managementului de proiect, ce înseamnă un proiect finanțat din fonduri europene, precum și principalele probleme de dezvoltare transversale. Partea a treia prezintă două exemple de bune practici realizate în cadrul celui mai amplu program, și anume Erasmus dar și rolul programelor de tip Erasmus în evoluția și adaptarea educației la cerințele europene. Articolul este structurat în trei părți. Prima parte analizează trăsăturile contextului european, domeniile de activitate ale Uniunii Europene, situația României față de cele mai importante probleme semnalate de Comisia Europeană, dar și politicile educaționale la nivelul Uniunii. Partea a doua descrie în prima parte abordări ale managementului de proiect, ce înseamnă un proiect finanțat din fonduri europene, precum și principalele probleme de dezvoltare transversale. Partea a treia prezintă două exemple de bune practici realizate în cadrul celui mai amplu program, și anume Erasmus dar și rolul programelor de tip Erasmus în evoluția și adaptarea educației la cerințele europene. Articolul este structurat în trei părți. Prima parte analizează trăsăturile contextului european, domeniile de activitate ale Uniunii Europene, situația României față de cele mai importante probleme semnalate de Comisia Europeană, dar și politicile educaționale la nivelul Uniunii. Partea a doua descrie în prima parte abordări ale managementului de proiect, ce înseamnă un proiect finanțat din fonduri europene, precum și principalele probleme de dezvoltare transversale. Partea a treia prezintă două exemple de bune practici realizate în cadrul celui mai amplu program, și anume Erasmus Prima parte analizează trăsăturile contextului european, domeniile de activitate ale Uniunii Europene, situația României față de cele mai importante probleme semnalate de Comisia Europeană, dar și politicile educaționale la nivelul Uniunii. Partea a doua descrie în prima parte abordări ale managementului de proiect, ce înseamnă un proiect finanțat din fonduri europene, precum și principalele probleme de dezvoltare transversale. Partea a treia prezintă două exemple de bune practici realizate în cadrul celui mai amplu program, și anume Erasmus Prima parte analizează trăsăturile contextului european, domeniile de activitate ale Uniunii Europene, situația României față de cele mai importante probleme semnalate de Comisia Europeană, dar și politicile educaționale la nivelul Uniunii. Partea a doua descrie în prima parte abordări ale managementului de proiect, ce înseamnă un proiect finanțat din fonduri europene, precum și principalele probleme de dezvoltare transversale. Partea a treia prezintă două exemple de bune practici realizate în cadrul celui mai amplu program, și anume Erasmus ce înseamnă un proiect finanțat din fonduri europene precum și principalele probleme de dezvoltare transversale. Partea a treia prezintă două exemple de bune practici realizate în cadrul celui mai amplu program, și anume Erasmus ce înseamnă un proiect finanțat din fonduri europene precum și principalele probleme de dezvoltare transversale. Partea a treia prezintă două exemple de bune practici realizate în cadrul celui mai amplu program, și anume Erasmus.