Trends in the Romanian taxation - Cîrmaciu, Diana (International Journal of Legal and Social Order, 2023)
Fiscalitatea este un element esențial în luarea deciziilor de investiții, întrucât este un cost al afacerii indiferent de tipul sau dimensiunea acesteia, de locația geografică în care se desfășoară. Impozitarea ar trebui privită ca un atribut al suveranității, dar pentru un randament fiscal ridicat este necesar să se țină cont de aspectul consimțământului fiscal din partea contribuabilului. În contextul actual, se pune întrebarea care este cea mai bună formulă fiscală pentru ca puterea publică să obțină veniturile necesare acoperirii cheltuielilor publice.